Mikä salibandyssä kiehtoo?

Salibandy on Suomessa tällä hetkellä erityisen suosittu laji ja harrastus. Mutta mikä juuri tässä lajissa kiehtoo suomalaisia? Listasimme tähän artikkeliin muutaman syyn, jotka selittävät salibandyn suosiota Suomessa.

Harrastajamäärät

Salibandyn suosio on kasvanut Suomessa viime vuosina reippaasti ja laji onkin maamme nopeiten kasvava joukkueena harrastettava urheilulaji. Jäsenseuroja lajilla on Suomessa reilut 800 kappaletta ja näiden ylläpitämässä sarjatoiminnassa käydään noin 30 000 salibandyottelua per kausi. Joukkueita näihin otteluihin ottaa osaa 3 000. Harrastajia lajilla on Suomessa jo noin 70 000, mikä on Suomen kokoisessa pienessä maassa melkoinen määrä.

Suosion syitä

Salibandyn suosion taustalta löytyy monenlaisia syitä. Jääkiekko on perinteisesti ollut suomalaisten kuninkuuslaji, jota kohtaan on koettu suurta kunnioitusta. Salibandyssa on jotakin hyvin samanlaista, vaikka kyseessä onkin kovin erilainen laji.

Moni pitää salibandysta, koska siinä pääsee pelaamaan joukkueena. Joukkueen parista löytää helposti samanhenkisiä kavereita ja jopa ystäviä, ja onpa joku lajin harrastaja maininnut lajin pelastaneet hänet yksinäisyydeltä. Joukkuelajien kautta myös lapset oppivat yhdessä toimimista sekä yhteisten pelisääntöjen noudattamista, mikä on todella tärkeää lapsen tulevaisuuden kannalta.

Suomen Salibandyliigan myötä salibandysta on tullut entistä kiinnostavampi laji myös katselijoiden kannalta. Tämä on tietysti nostanut lajin arvostusta ja tehnyt siitä entistä arvostetumman harrastuksen. Myös naisille on oma salibandyliigansa, jonka tuloksia, sarjataulukoita sekä otteluohjelmia innokkaimmat lajin harrastajat pääsevät seuraamaan esimerkiksi Ylen urheilusivuilla. Näin myös penkkiurheilijat pysyvät näppärästi kärryillä liigan tuoreimmista tuloksista, sarjataulukoista sekä tulevista otteluista. Samalla selviää, ketkä pelaajat ovat ansioituneet parhaina maalintekijöinä.

Kaiken kaikkiaan salibandy on yllättävän monipuolinen laji, joka pitää harrastajansa kuntoa yllä. Se on myös helposti lähestyttävä laji, jonka harrastaminen ei maksa maltaita. Välineet eivät maksa kovinkaan paljon eikä lajin harrastaminen muutoinkaan maksa läheskään niin paljon kuin vaikkapa kilpatason jääkiekon, jonka kohdalla puhutaan jo liiankin korkeiksi karanneista harrastemaksuista, jotka ovat monille perheille jo aivan liian korkeita. Salibandy tarjoaa harrastajalleen mukavia liikuntahetkiä sekä moninaisia onnistumisen elämyksiä – ja juuri nämä ovat erityisen tärkeitä syitä lajin suosion taustalla.